Iedereen kan omgaan met planten, als je maar weet wat je moet doen! Dit kan je mooi toepassen in jouw eigen interieur, geef het interieur een groene twist. Dit past mooi bij de Urban Modern interieurstijl. Hoe je deze crush kunt toepassen lees je in deze blog. Het gaat voornamelijk over veel groen, botanische prints en natuurlijke kleuren en materialen in huis: het kan allemaal weer! Deze groene Urban Jungle trend draait om al het goede van buiten: van planten tot bomen en van cactussen tot bloemen. Go green

Een gezellige plantenboel voor de Urban Jungle woontrend. Creëer een Urban Jungle binnen mum van tijd

Wat zijn de kenmerken van een Urban Jungle interieur?

Materialen

Natuurlijke materialen als hout, kurk, rotan en glas in combinatie met metalen zoals goud, messing en koper, zie ook onderstaande tips voor het creëren van een Urban Jungle interieur.

Kleuren

Aardse tinten, mosgroen, donkergrijs, donkerblauw en terracotta. Deze kleuren zijn makkelijk met elkaar te combineren en zorgen voor een echte ‘Urban Jungle’ gevoel.

Groene plantenbladen op mosgroene muur voor de Urban Jungle inspo

Accessoires voor in de kamer

Posters, potten, vazen, stolpen, vitrines, draadmanden, terraria deze kunnen allemaal terugkomen voor het creëren van de Urban Jungle woontrend. Minder groene vingers? Er zijn tegenwoordig erg leuke posters genaamd schoolplaten, met bijvoorbeeld botanische prints. Nog makkelijker, je hebt dan een leuke accessoire gecombineerd met ‘groen’, zonder al te veel onderhoud.

Botanische planten in huis

Tips voor een Urban Jungle interieur: gebruik planten

  • Grote gebaren maak je met Sanseveria’s en palmen, weer helemaal terug van weggeweest. Gebruik ze om hoogte te krijgen. Dit kan dus ook prima in een kleinere ruimte. Grotere planten zorgen voor meer diepte in de kamer.
  • Voor het eerst met groen bezig? Kies voor een Aloë Vera of andere vetplant. Prima bestand tegen droogte, dus een beetje ‘verwaarlozen’ mag. En, soms zijn we daar ons allemaal een beetje in vinden. 
  • Twéé pannenkoekplanten in de vensterbank. Je ziet ze tegenwoordig overal terugkomen. Ze zijn er in verschillende maten, maar je kunt zelf ook een familieportret van Pilea’s, de naam van de pannenkoekplant, maken, De baby’s van de moederplant kun je heel eenvoudig in kleine potjes eromheen zetten.
  • Een mini-stekje kan uitlopen tot een weelderige plant: de Tradescantia doet het binnen no-time.
  • Koningin van de jungle is de gatenplant, die luistert naar de indrukwekkende naam Monstera Deliciosa. Tip voor een Urban Jungle: Zet deze eye-catcher mooi vrij in de ruimte of op een ‘troon’ in een hoek. Wat mooi is om een metalen standaard te gebruiken, zo ga je én de hoogte in én past dit mooi bij de Urban Modern interieurstijl.
Een eucalyptus plant zorgt voor jouw Urban Jungle interieur