Marmer in het interieur hot hot hot! We zien het overal terug; in tegels, op wanden, in keukens, maar ook in accessoires. Ik kan je zeggen, ik vind marmer echt een toevoeging in het interieur! Het staat namelijk voor luxe en comfort, onder het al te kitsch te maken met glitter en glamour of allerlei toeters en bellen.

Wat is Marmer?

Marmer is in principe, kort-gezegd een steensoort. Marmer ontstaat doordat kalksteen een hele lange tijd enorme druk- en temperatuursverschillen ondergaat. Het woord marmer is afkomstig van het Griekse woord ‘marmaros’, dat glanzende steen betekent. Marmer wordt op een aantal plekken gewonnen, onder andere in België, Turkije, Italië en Griekenland.

Marmer tegel zwart, wit, grijs
Marmer grot, voor winnen van marmer

Marmer toepassen in interieur

Het oog wil ook wat en dit kun je zeker creëren door te spelen met marmer. Wanneer marmer wordt toegepast in het interieur, ontstaat er een feeling van rust, eenvoud en elegantie. Nu denk je wellicht boooring, nee hoor, marmer zorgt wel voor die extra touch. Dat willen we toch?

Met de nieuwste trends is marmer niet weer weg te slaan in het interieur. Vaak wordt marmer toegepast in badkamers, dit komt omdat de tegel onderhoudsvriendelijk is en ook geschikt is voor vloerverwarming. Maar, marmer kan op meerdere plekken in huis worden toegepast, eigenlijk overal wel. Dit komt ook omdat er vaak zogenaamde marmer-looks zijn, dus het lijkt op marmer, maar bestaat het uit andere materialen. Zo kun je zelfs je muur of schouw aankleden met een marmer-look behang, marmer-look onderzetters of andere frutsels.

Marmer past eigenlijk bij iedere interieurstijl, persoonlijk vind ik marmer in combinatie met de Industriële interieurstijl, Scandinavische of Urban Modern het gaafst.

Ideeën op doen met Marmer

Moskee in Abu Dhabi, gebruik van marmer in en rondom moskee
Abu Dhabi
Koffie, broodje en croissant met marmeren keukenblad
Kitchen
Een gang met hoge plafond en ramen met gebruik van marmer in architectuur
Hallway
zwart marmeren ondergrond met twee telefoons van mannen
Workplace
Een riad van de oosterse cultuur, met gebruik van marmer in architectuur
Riad
Marmer zeepdoos zwart, met witte handcreme, olie en borstel.
Marmeren blad
Soapbox