Deze stedelijke interieurstijl is ontstaan vanuit de  lofts in de grotere steden. Zij pikken de signalen op uit de drukke omgeving en geven hier op geheel eigen wijze een twist aan. De Urban Modern interieurstijl is een mix van verschillende, en soms tegengestelde interieurstijlen. Het betekent stoere, industriële meubels en vintage woonaccessoires gecombineerd met een groene touch. Zo zie je hier veel minimalistische elementen, geometrische prints, vintage invloeden. Een tikkeltje extravagantie is ook toegestaan.  Dit zorgt voor een mix van industrieel en botanisch wonen.

Klaar om te combineren?

Kleur

Je zou deze stijl kunnen herkennen door de industriële look als basis, maar hier is er een natuurlijk randje toegevoegd. Grijs is de basis voor de Urban Modern look. Dit kan gecombineerd worden met kleuren zoals blauw, groen, zwart en zelfs oranje of okergeel. Oker zorgt voor het warme effect. Wil je echt een statement maken? Kies dan voor donkergrijs. Let wel op dat dit niet té hard wordt, wat zwart met donkergrijs is wel heftig. De combinatie groen en blauw zorgt dan voor meer warmte. Qua materialen wordt er vaak  staal, onbewerkt hout, beton, leer en stoffen met een vintage look zoals suède gebruikt. Door deze materialen met elkaar te combineren ontstaat een stoer, natuurlijk interieur.

Meubels

Er wordt vaak gekozen voor stoere meubels in combinatie met vintage meubels. Bijvoorbeeld een grote stoere bank met daarnaast kleine stoeltjes. Wil je meer sfeer creëren? Voeg dan verschillende prints doe in het interieur, bijvoorbeeld prints van dieren en planten. Dit kan op kussens of schilderijen. Mocht je geen standaard industriële elementen hebben in jouw huis, dan kun je dit toch creëren met de juiste accessoires. Combineer beton, staal, metaal en hout met groen, bruin of leuke grote planten. And there you go!

Planten

We hebben het hier over een natuurlijke look, dus planten kunnen niet ontbreken. Heb je zelf geen groene vingers? Ga dan voor cactussen, deze zijn tegenwoordig echt overal te koop en ook nog eens in verschillende maten. Varieer hiermee voor een speels interieur. Daarnaast zijn cactussen makkelijk te onderhouden, er zijn maar weinig mensen succesvol in het verpesten van een cactus ;-). Binnen mum van tijd kun jij jouw eigen Urban Jungle hebben.