In deze blog laat ik jullie kennismaken met de industriele interieur stijl. Een industrieel interieur is robuust en ruimtelijk met een vintage tintje. De afgelopen tijd mag en kan er steeds meer, nieuwe combinaties zorgen voor een nieuwe stijl in het interieur, zo ook de industriele vorm. Wat voorheen juist allemaal weggewerkt werd, mag nu weer gezien worden.

Simpelweg

Het heeft een rauwe look waarbij bakstenen, beton, steigerbuizen en metaal vaak nog zichtbaar zijn. Dit zorgt voor een ouderwetse look, bijvoorbeeld zoals als een fabriek. Doordat er veel ruimte, heerst er een overzichtelijke sfeer. Door voor een paar grote eyecatchers te kiezen, zoals een stoere fabriekslamp, leren bank of stalen eettafel, kan dit interieur perfect gestyled worden.

Kleuren

Een industrieel interieur is vaak verre van kleurrijk. De stijl is gebaseerd op een neutrale basis.  De kleuren van de materialen voeren de boventoon, denk aan zwart staal, grijs beton of bruine bakstenen. Toch kun je er een warme twist aan geven door een cognac bruine bank of legergroene items toe te voegen. Deze aardetinten mengen het interieur tot een mooi geheel.

Mixen

In dit interieur kan alles met elkaar gecombineerd worden, zoals betonlook, metaal, staal, bakstenen, maar ook velvet, fluweel en hout. Grappig, want verschillende soorten materialen zorgen voor onenigheid, wat eindelijk doorstraalt naar een eenheid: industrieel. Deze interieur stijl is niet op zoek naar perfecte, maar naar rauw, oneffen en onafgewerkte onderdelen. Kabels en buizen zorgen juist voor structuur in de open ruimte, hoe gek dat ook klinkt, het is echt waar!

Ruimtelijk

Het combineren van deze kleuren en materialen zorgt voor een ruimtelijk gevoel, ze laten jouw interieur groter lijken. Als je hiernaast nog zorgt voor een paar grote eyecatchers, dan is de look compleet.

Go industrial!