Zoals we allemaal weten: wit is net zoals zwart geen kleur.

Maakt wit dan echt jouw interieur kleurloos? Ik denk van niet!

Tijdloos interieur

Een wit interieur is namelijk tijdloos en is juist perfect te combineren met alle mogelijke interieurstijlen. Het kan op veel verschillende manieren ogen: strak en modern of klassiek en stijlvol. Het ligt er maar net aan wat jij zelf wil overbrengen. Wit staat voor puurheid. Hoe kan wit centraal staan in jouw interieur? Je leest het het hieronder!

Aandachtspunten in het interieur

Wat we juist niet willen is een steriele indruk te geven, zoals bij de tandarts bijvoorbeeld. Hier moeten we voor waken en dat kunnen we doen door textuur en verschillende vormen aan te brengen. Doordat er geen kleur wordt gebruikt in huis, krijgen dus vormen en texturen maximale aandacht. Dit kan op allerlei manieren terugkomen. De key ligt nu juist in het gebruik en keuze van vloeren, gordijnen, tapijten, accessoires en decoratie. Door hier mee te spelen, komt er geen steriel effect maar wordt er ‘kleur’ aangebracht in huis.

Wit als rustgever in huis interieur

Geen zin om te witten of schilderen? Wit kan zorgen voor rust, zeker als je al geschilderde of drukke muren hebt. Witte elementen zorgen voor een groter ruimtegevoel én creëert rust in huis. Juist door witte accenten toe te voegen, ogen ook de kleurrijke elementen die je al in huis hebt meer. Overdrijf vooral niet en laat het interieur niet te beladen overkomen.