Een kantoor aan huis hebben is natuurlijk super fijn, dan kun je jouw werk en privé gescheiden houden, maar toch vanuit huis lekker en comfortabel werken. Ik ben zelf namelijk sneller afgeleid als ik vanuit huis werk als ik geen vaste plek heb om te werken. Herken je dat? Nu beschikt niet iedereen over mega veel ruimte thuis, maar als je die ruimte wél hebt, dan heb ik hier mooie inspiratie voor je! Deze kantoor inspiratie valt ook wel onder de Scandinavische stijl. De tekst hieronder is gebaseerd op het weergegeven kantoor, maar je kunt deze kenmerken natuurlijk in iedere kamer, ongeacht de grootte, toepassen.

Kenmerken Scandinavische interieurstijl

Laat ik eerst even een aantal kenmerken op een rijtje zetten van dit ingerichte kantoor met een Scandinavische interieurstijl.

Een robuuste houten vloer
Hier is gekozen voor een houten visgraat vloer, super mooi en strak! Het zorgt voor veel licht, met toch een speels effect, dit maakt het iets minder stijf en zorgt voor variatie in de kamer.

Lichte en zachte kleuren
Zoals je ziet wordt er veel gebruik gemaakt van lichtbruin, lichtgrijs en wit. Dit zijn lichte kleuren en zorgt voor een ‘licht effect’ op het kantoor. Hiermee wordt er ook een fijne werksfeer gecreëerd.

Veel hout
De houten vloer in combinatie met terugkomende kleurelementen, bijvoorbeeld aan de muur, zorgt dat er veel gebruik wordt gemaakt van hout in het kantoor.

Strakke lijnen
Alles in dit interieur is strak: de vloer, de kozijnen, de tafel en de stoelen. Je zult in een Scandinavische interieurstijl niet gauw sierlijke details zien. Deze stijl maakt juist gebruik van strakke, moderne lijnen. Waarom? Het Scandinavisch interieur wil graag alles ‘clean’ houden.

Simpele accessoires
Zoals je ziet zijn er weinig accessoires en die er wel zijn, zijn simpel en klein. Niet te veel poespas. Om toch wat sfeer te geven is er dus gekozen voor simpele accessoires.

Natuurlijk licht
Door de grote raampartijen komt er veel natuurlijk licht binnen, dit is ook een kenmerk. Juist omdat het in de Scandinavische landen voor een groot deel van het jaar zo donker is, willen ze zoveel mogelijk natuurlijk licht laten doorschijnen.

Ga voor de Scandinavische interieurstijl en maak jouw kantoor en/of huis helemaal eigen!