De betonlook is heel erg in. Het oogt industrieel, maar zorgt ook voor warmte in huis. Het hebben van een stoere, industriële muur voegt karakter toe aan je interieur. Zo wordt de betonlook muur gekenmerkt in een Industriële of Urban Modern Interieurstijl Om een betonlook te creëren kan je kiezen uit verschillende materialen. In deze blog kun je lezen hoe ik thuis een betonlook muur heb gemaakt. Allereerst ben ik research gaan doen. Wat heb ik nodig? Hoe moet ik te werk gaan? Dit soort vragen werden beantwoorden door verschillende YouTube filmpjes. Je kunt de betonlook muur eigenlijk op elke muur in elke ruimte toepassen. Zelf heb ik dit in de woonkamer en keuken gedaan.

Ben je op zoek naar interieurinspiratie voor in de woonkamer, slaapkamer of keuken? Here you go!

Benodigdheden betonlook muur

  • Afplak-tape
  • Stuc-loper of iets anders op de vloer te beschermen
  • Basiskleur verf
  • Betonlook verf
  • Rollers, kwasten, etc.
  • Plakspaan (voor effecten en schaduw)
  • Spons

Stap 1: betonlook muur

Kleurgebruik is alles, omdat ik best wel wat blauwe tinten in huis had, koos ik voor een blauw/grijs achtige kleur. Bij de bouwmarkt zijn er verschillende soorten merken met verschillende soorten verf. Zo is er ook speciale verf voor een betonlook effect. Na in de bouwmarkt goed geholpen te zijn, kwamen we samen tot de conclusie dat ik eerst de muur in een egale, lichter blauwe tint moest verven. Dit kwam doordat de muur van nature erg licht was en dat er een nieuwe basis moest komen.

Effen blauwe muur, de basis kleur voor een blauw betonlook muur

Stap 2: betonlook muur

Even geduld, want de verf moet natuurlijk drogen. Let op: de verf hoeft niet helemaal opgedroogd te zijn, want anders kun je niet meer mengen. Het is namelijk de bedoeling om een betonlook effect te creëren, dit kan door de twee verfsoorten te mengen. Hoe ga je dit doen? Ik heb er zelf voor gekozen om per m2 te werken. Dus per m2 bracht ik de betonlook verf aan. De betonlook-verf is een stukje donkerder waardoor je een soort van ‘ciré’ krijgt. Vervolgens ben ik per vierkante meter met een plakspaan en spons te werk gegaan.

Vegen met een plakspaan voor een betonlook effect te krijgen. Zo krijg je een betonlook muur

Twijfel ook niet aan jezelf, dit effect krijg je alleen maar door niet te veel binnen de lijntjes te blijven. Het moet juist voor een speels effect zorgen. Zoals je hieronder ziet, ziet het er in het begin heel chaotisch uit, maar dit komt omdat de verf er dan net op zit. Met de plakspaan en spons zijn door de verf heen vegen gemaakt. Deze kun je alle kanten op trekken.Tussenresultaat voor grijs, blauwe betonlook muur met betonlook effect

Stap 3: betonlook muur

Werk bij waar nodig, want dit kan straks niet meer. Drogen, drogen, drogen. Kijk, zo ingewikkeld is het niet en er zijn niet eens zoveel stappen voor nodig! Et voilà, c’est ca!

Het eindresultaat van de betonlook muur

Keuken en huiskamer met betonlook muren. Grijs, blauwe betonlook muren met betonlook effect in een appartement
Grote wand in de huiskamer aangekleed met accessoires. Daarachter zie je een betonlook muur met betonlook effect.